MFK velger bærekraftig print

MFK dokumenterer bærekraft

Molde FK er ikke bare en av de mestvinnende fotballklubbene i Norge, men har også et sterkt samfunns- og miljøengasjement. Som et ledd i dette, og fordi sponsorene stiller krav om å dokumentere bærekraft, har Molde FK gått til innkjøp av Epsons blekkskrivere, anbefalt og levert av KVH i Molde. KVH er Miljøfyrtårnsertifisert og har fokusert på bærekraft i mange år. Vi forhandler Epson-produkter og samarbeidet tett med Molde FK da fotballklubben nylig skulle erstatte laserskriverne som et tiltak i bærekraftarbeidet.

Optimaliseringsrapport

KVH brukte Epsons optimaliseringsrapport, som konkret beregnet hvor mye strøm og CO2-utslipp Molde FK kunne redusere ved å bytte fra laserteknologi til varmefri blekkteknologi. En laserskriver må smelte tonerpartiklene på arket ved hjelp av varme, mens Epsons blekkteknologi er helt varmefri. Dette kan redusere strømforbruket og CO2-utslippet med henholdsvis hele 80 og 90 prosent – bra for både bunnlinjen og samfunnet.

Molde FK har fått levert og installert 3 stk WF-C879R, som kan skrive ut 50 000 sider i farger uten avbrudd, takket være blekkpakker med ekstremt høy kapasitet. I tilegg har de investert i WorkForce Enterprise AM–C5000 som kombinerer rask ytelse med lavt strømforbruk.

Med Epsons optimaliseringsrapport kan Molde FK nå dokumentere miljøbesparelser overfor sponsorer og andre. Ta kontakt med oss hvis du vil vite mer, eller ønsker å få utarbeidet en slik rapport i din bedrift.